Blogg gratis Logga in

Mitt Liv

01 Sep, 2006


Idag

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 01 September, 2006 07:28

Åh, vilken underbar morgon, sa dom nyss på radion.
Tycker jag inte alls.
Jag är på uruselt humör. Jag har blivit förkyld.(har skitont i halsen)
Jag var tvungen att lämna alla barn.(det gör mig så stressad)Förstår egentligen inte hur man som min man kan lämna mig med den pressen. Jag är verklligen inte tillräckligt stabil för att ta hand om barn på ett tillräckligt bra sätt.


Nej, den här morgonen är definitivt inte "underbar".


Min lista igår var kanske inte helt genomtänkt, känns det som idag. Det är ju bara tråkigheter. Men jag kom inte på roliga saker jag varit med om.
Föda barn är i och för sig bland det absolut bästa jag varit med om. Därför är det en stor sorg att jag är tvingad till kejsarsnitt om jag nu ens skulle lyckas bli gravid igen. Vilket inte är troligt enligt läkarna.

Jag höll på att leta ihjäl mig efter lilltjejens ett par bruna mjukbyxor, nu när hon skulle till dagis. Jag är sån, säkert många fler mammor med mig, att jag vill att kläderna ska passa ihop. Man köper gärna set, byxa och tröja ihop eller liknande. Dom allra flesta andra byxor har hon iallafall två i varje färg. Såna här enkla mjukisar från Lindex. Men dom här har hon bara ett par av. Men jag förstå ändå inte hur dom bara kan försvinna helt spårlöst. Dom var inte bland tvätten jag strukit. Dom hänger inte på tvättställningen. Dom ligger inte bland det som ska tvättas. Dom ligger inte i väskan. Och jag hittade dom inte lagda slarvigt nån annanstans heller. Ytterst frustrerande. Jag hatar som sagt när saker försvinner. Och när man redan är stressad är det en ännu sämre kombination att börja leta efter nåt som är försvunnet. Väldigt mysko. Vi måste glömt dom nånstans. Dom var inte på dagis heller, förresten.
Det kändes så irriterande att jag skulle vara tvungen att åka och köpa ett par nya på en gång. Men, nej, det ska jag inte. Vi ska åka till Ullared och ingen får några nya kläder förrän då!!!
Man kan ju bara gissa sig till vem eller vilka som kommer att ligga på sjukhus då....Tänk inte så, tänker ni då. Men då ska jag tala om att efter sista vändan i maj, då kunde jag inte ens tänka till nästa dag. Om jag pratade med någon om att göra nåt nästa dag, så var det, "Mm, om vi är friska, ja." Nu tänker jag åtminstone en månad framåt! Det tycker jag är ett stort framsteg!

Jag ska iallafall ner på stan och uträtta lite saker idag när jag har bilen hemma.( Fast mitt dåliga humör gör att jag inte har nån lust). Jag ska bland annat gnälla på en kaffetermos som vi fick i julklapp. Ett sånt här fint märke, dyr sak. Som blir alldeles för varm på utsidan. Jag kan aldrig tänka mig att det är meningen att den ska bli så varm som den blir.
Så ska jag gnälla på min dyra tygsax. Vi har fifflat med den förut, men den fungerar verkligen inte som den ska. Skruvar man på skruven för att ändra kraften på fjädringen, då kan man bara klippa med halva ytan på saxen....Nej, jag vill ha en ny nu. Det är nåt fel på den!!
Så ska jag köpa doft ljus och ett par små glas att stoppa dom i. Jag vill ha lite lukta gott härinne....
Och så måste jag handla mat. Det absolut sista jag har lust med. Men det börjar va lite tomt i kylskåpet för jag inte har haft lust att handla tidigare i veckan.... Betala räkningar ska jag göra oxå. Blä.

Jag tror faktiskt att jag är på så dåligt humör för att den här veckan har gått så fort. I måndags skrev jag att äntligen får jag var ensam och göra ingenting och så plötsligt är det helg igen och jag tvingas ha en masssa folk runtikring mig i två dar....Vad hemsk jag låter. Nån får snart spärra in mig på psyket tror jag.....Kommentarer

 1. Lägg in några ANDNIGNSPAUSER under dan´också! T.ex. när du satt dig i bilen, innan du kliver ur - sitt kvar någon minut och bara andas lugnt.
  Dagen kommer att bli bra - så bra den kan!

  Kram K

  Skrivet av K — 01 Sep 2006, 08:23

 2. Ja, jag vet att det kommer att kännas bättre sen. Det brukar det göra!
  Kram

  Skrivet av jaglever — 01 Sep 2006, 08:35

 3. Som småbarnsmamma är det alltid full rulle, jag kommer ihåg det.
  Men du får inte glömma att stanna upp et tag emellanåt.
  Andningspauser som i kommentaren innan är bra.
  Dagen är inte slut än och jag tror att den kommer att bli bra till slut skall du se.
  Kram

  Skrivet av Christina — 01 Sep 2006, 08:39

 4. Ni är så gulliga! Tack! :)

  Skrivet av jaglever — 01 Sep 2006, 08:52

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog