Blogg gratis Logga in

Mitt Liv

29 Aug, 2006


Vad göra?

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 29 Augusti, 2006 08:15

Sitter här och funderar. Kaffe och macka bredvid mig. Huvudet spränger. Katten stryker kring benen. Jag är ensam.

Äntligen ensam. Äntligen ensam. Jag hoppas att ingen blir sjuk på två veckor...Jag behöver vara ensam.

Hade massor med funderingar igår kväll. Massor med bra saker att skriva. Men jag gick och la mig. Varför då?


Varför passar man inte på när huvet är fullt av inspiritation?

Har läst hos Madde igen. Been there, done that. Hon är så stark, hon Madde. Jag är knäckt sedan länge. Min kropp och mitt psyke klarar inte mer. Jag ger henne all styrka. Önskar henne all lycka och välgång. Hoppas hon orkar, bara lite till, tills det vänder!

Hoppas kaffet biter på min huvudvärk.

Äntligen ensam. Skönt att inte sova bort dan då. Då känns det som att man inte fått vara ensam så länge som egentligen varit. Skönt att gå här och dra hela dan...Titta lite på tv ska jag göra. Kanske tvätta lite. Gräva ner ormbunken som jag grävde upp igår.

Mitt kakfrosseri har snabbt resulterat i två kilo på vågen. Lustigt är det. Har aldrig gått upp i vikt förut. Men å andra sidan hade jag inga frosseriattacker förr om åren. Jag har ju aldrig kunnat äta nåt utan att vara sjuk. Det går ju inte nu heller, men det dåliga sitter inte i fullt lika länge om jag skulle äta fyra muffins på en dag. Däremot fastnar dom på låren på en gång.
Men nu får jag ju mina dagliga promenader igen. Med barnhämtning och det. den här j-a backen vi bor i, den tar många kalorier. Och så behöver man ju faktiskt inte äta fyra muffins på en och samma dag. Förresten mår jag ju bättre när jag låter bli sockret. Det går ju rätt ut i kroppen. Det är säkert därför jag har huvudvärk.

Jag har hittat en blogg jag förälskat mig i. Asfaltblomma. Eller hittat och hittat. Hon hittade mig. Hon lämnade en kommentar hos mig och då kikade jag hos henne. Hon har en jättevacker blogg med en helt underbar layout. Hon är så duktig. Jag önskar jag var så duktig. Jag blir lite avundsjuk, bara lite. Den är helt underbar. Och hon skriver upplyftande. Man känner sig stark när man läser det hon skriver!
Det finns många bloggar jag gillar! Många som ger en styrka och vänskap och gemenskap trots att man inte alls känner varann. Det här med bloggar, det är en bra grej!

Jag fick dubbla dosen av dom nya tabletterna jag fick och sen skulle jag få ett recept på starkare. Det var tydligen inte så konstigt att jag tycker effekten har klingat av. Man blir beroende av dom och då kräver ju kroppen mer och mer. Men meningen är att jag ska klara mig enbart på den här medicinen. Får väl hoppas det blir bättre nu då. Annars får jag i nödfall ändå ta av den starka. Det går ganska bra att ta en halv. Det hjälper ju inte lika bra, men jag somnar inte iallafall. Han säger att meningen är ju sen att jag inte ska behöva någon medicin alls, när jag börjar jobba med det här hos en psykolog. Men jag undrar jag. Jag har ju alltid haft nervproblem. Dels tror jag det är vanligt när man har UC, men jag undrar ändå om det inte finns nåt annat oxå i mitt psyke. Kan det verkligen vara möjligt att jag blivit så här dålig bara på grund av allt jag varit med om. Ja, förmodligen, säger dom. Jag har iallafall förstående läkare och jag tycker att jag fått bra hjälp. Det är väl mer än man kan säga om många andra. Men det här med psyket är något jag kommer att ifrågasätta.....Nån gång kanske jag ska berätta hela min historia, så får jag höra andras åsikter. Är det verkligen så konstigt att jag mår som jag gör....

Nu kommer tröttheten. Jag är ensam. Jag är trött. Äntligen får jag vila....ensam....Kommentarer

 1. Tusen tack för dina fina ord, blir så jätteglad.
  Tror säkert att du är lika duktig själv, du har en fin blogg här.
  Titta gärna in hos mig fler gånger, du är så välkommen så.
  Ha det gott
  Kram

  Skrivet av Christina — 29 Aug 2006, 10:53

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog