Blogg gratis Logga in

Mitt Liv

12 Aug, 2006


Nya problem, eller gamla kanske...

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 12 Augusti, 2006 10:15

Jag har tarmvredskänningar. På samma ställe som förut. Strax under revbenen på vänster sida. Förra gången var ca två efter senaste operationen. Då släppte det av sig självt efter ett dygn ungefär.

Sitter här och funderar hur det ska bli den här gången...


Jag åt rätt mycket igår. Mycket mer än vad jag säkert ätit på ett par veckor. Om det kan ha nåt med det att göra. Men jag har ju tydligen en benägenhet att få sammanväxtningar och vävnadstrådar som stryper tarmen. Det är visst rätt ovanligt att det blir så mycket problem som det varit för mig.

Och om det skulle bli nån mer gång, så skulle dom hälla i nån soppa i buken som visst ska förhindra att vävnaderna växer ihop. Det är nåt som precis börjat användas i Sverige, men inte så mycket, fortfarande med försiktighet som jag fattade det. Men jag kvalificerade mig definitivt, med alla sammväxtningar och tarmvred jag haft.

Har börjat få problem med ögonen igen, eller ena ögat. Precis som förut. Då var jag på en massa utredningar och dom kom fram till att det berodde på för ihärdigt linsanvändande under tio års tid.

Men senare har jag ju fattat att det nog mer beror på sjukdomen. Man kan få fruktansvärda ögonproblem och inflammationer på grund av UC. Det kan säkert vara en blandning av dom två. Jag använder ju inte gärna glasögonen alltså. Inte nu heller, fast jag borde vila ögat. Dessutom måste jag köpa nya. Jag har haft dom sen jag var 15. Dom är snygga och så, men en aning slitna. Jag har bara bytit glasen tidigare och dom har verkligen gjort sitt nu. Ochbågen är en aning tagen av småbarnsmisshandel. Glasögon lever farligt när det finns småbarn i närheten!

Men det är inte billigt med glasögon, och nu har jag precis köpt en ny mobiltelefon, för den gamla hamnade i bebispoolen... Men jag måste, för jag måste vila ögat. Förra gången var det så illa att jag inte kunde använda linser på två år. Jag hade glasögon på min bröllopsdag...Det är fruktansvärt. Det kommer jag aldrig över!! Jag vägde mer än 20 kilo mer än vad jag gör nu oxå och var mitt emellan cortisonkurer...Det var inte heller kul, men det där med glasögonen är det som grämer mig mest!!Kommentarer

  1. Håller tummarna för att det gett med sig. Mina tarmvredskänningar har varit på samma ställe. Vet precis hur du känner dig.

    Kram K

    Skrivet av K — 13 Aug 2006, 10:14

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog