Blogg gratis Logga in

Mitt Liv

09 Aug, 2006


Missbruk

Mitt liv, Sjukdomen, Mediciner — Skrivet av jaglever @ 09 Augusti, 2006 09:32

Jag tycker det känns som bara nån vecka sen jag skrev om hur kass jag mår när jag har mens, men nu är det iallafall dags igen.

Har som sagt haft migrän...Och den är svår att få att släppa precis som vanligt. Massor av värktabletter och migränmedicin behövs...


Men nu för tiden har jag ialla fall medicin som hjälper så pass att man kan stå upp. Förut ett tag så hade jag i princip daglig migrän, förmodligen på grund av alla mediciner...Men då hade jag inget mot det som funkade, så jag tog bara vanliga värktabletter och det hjälper inte mot migrän. Man kan ta en hel ask...Ialla fall så trodde jag ju absolut att jag skulle dö när det var som värst mitt i anfallet.

Men numera mår jag så risigt hela jag istället. Illa, mår jag, det blir svårt att äta och jag skulle kunna somna stående. Och ofta blir jag liksom öm i ögonen...Då är det svårt att fatta att det beror på migränen, och ofta så försvinner inte anfallet förrän det liksom går över av sig självt, man bara dämpar symptomen med medicinerna.

Nu är alltså mensen på gång igen och jag mår helkass. Är helt matt i hela kroppen och konstig...I och för sig var jag med flickorna på stan hela eftermiddagen igår. Vi gick ner och gick omkring på marknaden, sen gick vi och tittade på rodden och skulle gå hem. Men efter en backe insåg jag att det orkar jag aldrig. Det är tre backar kvar...Så maken och jag bytte, han hade bilen...Jag tog den den och han tog lilltjejen i vagnen för när hanag klarat ytterligare en backe.

Men det straffar sig efteråt att känna sig lite piggare en dag. Det känns som jag ska spy idag. Helt koma aktigt trött. Förmodligen på grund av alla piller jag tagit dom senaste två dagarör att bli av med migränen.

Jag måste ha ett visst missbruk...Även om jag inte överdoser några andra tabletter än dom jag faktiskt får överdosera, så äter jag iallafall så gott som full dos värktabletter varje dag. Jag tar som sagt så många uppstoppande tabletter som bara är möjligt...

Och jag hoppas nästan att jag ska få Kodein oxå, för det kan dämpa illamåendet som jag börjar lida väldigt mycket av. Det är inte kul att gå omkring och känna sig spyfärdig hela tiden. Den nya ångestmedicinen jag fick tar jag oxå så mycket jag får av...Men den hjälper inte superbra...Den hjälper mot ångesten och oron som jag går omkring med jämt är kraftiga ångestattackerna jag får ibland hjälpte den inte ett dugg mot. Men läkaren skulle ju höra av sig efter en månad ungefär och det har det snart gått. Jag får se till att tala om det för honom, för jag kanske behöver den andra tabletten oxå som är lite mer snabbverkande. Det fanns ju två varianter och jag kan tänka mig att den jag fick är bra mot just ständig oro, medan den andra nog biter mer på attackerna.

Är inte jag pillermissbrukare så vet inte jag...Det är egentligen väldigt frustrerande att behöva alla dessa tabletter för att få nån slags dräglig tillvaro att leva i.Kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog