Blogg gratis Logga in

Mitt Liv

29 Jun, 2006


Svar

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 29 Juni, 2006 19:50

Det finns inget som "botar" Ulcerös colit...Bara mediciner som dämpar symptomen. Och tyvärr så fungerar inte nån på mig, för min sjukdom är så envis. Man kan vara sjuk i den här sjukdomen på olika sätt trots att man har samma diagnos.

Till slut då så får man operera bort tjocktarmen, vilket jag gjort... Men sen är det inte meningen att man ska drabbas av ALLA komplikationer.... Jag har som sagt opererats fem gånger på nio månader. Och eftersom vi har småbarn så har vi haft magsjuka stup ikvarten hela vintern, och det tär verkligen på psyket, när man vet att man till sjukan när man får magsjuka.

Allt det här har gjort mig totalt knäckt och slut. Och psykologen jag fick träffa för att få hjälp med att bearbeta operationerna, hon började dra upp en massa psykiska faktorer som anledning till att jag fått sjukdomen....Den beror på en ärftlig gen, men jag vet inte om hon missa den kursen....Sen sa hon en massa tjafs om att bara jag tänker på att jag ska bli frisk så kommer jag att bli det....JO,tjena, undrar om hon säger så till nån med cancer oxå.

Till råga på allt då, så har jag en man, som jag aldrig skulle klarat mig utan, men som har svårt med att förstå och framförallt acceptera att jag inte är så perfekt som han nog skulle vilja. Alltså frisk och stark psykiskt!
Kommentarer

  1. Menade hon på fullaste allvar att du kommer få tjocktarmen tillbaka om du bara tänker positivt?
    Låter i så fall som att hon behöver gå nån kurs med inriktning på hur kroppen fungerar, inte bara psyket.

    Skrivet av Michis — 12 Aug 2006, 10:38

  2. Nej, inte att jag skulle få tjocktarmen tillbaka, men att jag skulle bli frisk i fortsättningen typ...Som sagt, man undrar om hon säger lika till folk med diabetes. "Bara du tänker att du ska må bra, så behöver du inte ta dina sprutor." ??

    Skrivet av jaglever — 13 Aug 2006, 12:34

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog