Blogg gratis Logga in

Mitt Liv

14 Jun, 2006


OK

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 14 Juni, 2006 13:55
Det är tydligen så att jag fått ett skov...Inte konstigt i och för sig eftersom jag slarvat med medicinen sen jag kom hem från sjukhuset. Så nu blir det att köra hårt en vecka och hoppas det ger sig.

Det är inte så farligt än och jag har ju faktiskt bara typ 15 cm tarm kvar att bli sjuk i. Men alla dom klassiska tecknen kom snabbt. Molvärk långt ner i magen. Fruktansvärt ont i lederna. Trängningar och kramper i tarmen. Än så länge inget blod ialla fall och det är ju bra.

Har varit tvungen att frossa på choklad idag. Det hör oxå till, har jag märkt förut. Men kan till viss del oxå bero på att jag har mens. Men man blir definitivt inte bättre i magen av att äta en massa choklad. Ska försöka hålla mig till bara en kexchoklad och en glass, kanske. Muffins har jag ätit oxå. Det är gott....Jag är värdelös på att äta nyttigt. Dessutom så är det så himla mycket jag inte får äta, eller som jag får ont i magen av.

Får absolut inte äta sparris, svamp, ananas, jordgubbar, broccoli, ja, inget som är trådigt. Apelsiner, persikor, det finns hur mycket som helst. Jag har svårt med morötter, som i princip är den enda grönsak jag kan äta, men får ofta ont i magen om den inte är helt mjukkokt. Mjölk ska jag vara försiktig med och det märks om jag äter för mycket glass. Kan ialla fall ha mjölk i kaffet. Inga fibrer...Bara vitt bröd, inga hela korn, nötter eller frön. Hårt bröd kan gå om man tuggar noga.

Alla säger att man kan äta precis som vanligt när man får tjocktarmen borttagen och många får till och lättare att äta. Jag håller med till viss del, för ätandet är inte längre lika mycket förknippat med smärta som förut, men jag hör till dom vars tarm inte alls vill göra som alla säger att det ska bli. Eftersom jag haft otroligt mycket problem med stopp och tarmvred har jag strikta matrestriktioner. Förhoppningsvis kommer det att bli bättre med tiden, men just nu tänker jag vara så försiktig det bara går!

Hoppas det ger med sig snabbt det här. Det skulle ju vara snyggt om det blev värre. Men det är åtminstone nånting som jag är van vid och jag kan hantera det utan att få alltför mycket panikångest.

Idag är det svalare och regnar lite, och jag har druckit mycket mer, så jag mår lite bättre. Men som sagt, det här är bara början på sommaren och ska det vara så här det blir, då blir det jobbigt!Kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog