Blogg gratis Logga in

Mitt Liv

11 Jun, 2006


Blogga

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 11 Juni, 2006 19:33

Skulle blogga igår...Skrev en jättelång artikel som tog lite för lång tid tydligen. Blev utloggad och alltihop försvann...Inte sitter allt det kvar i huvet heller. Jag är tillräckligt förvirrad som det är ändå. Det är svårt att komma ihåg att spara med jämna mellanrum, för när man väl börjat skriva, ja, då flyter det ju bara på och man vill inte avbryta sina tankegångar.

Har haft problem med förvirring och total okontrollerbarhet senaste dagarna. Har ingen koll på nånting...


Tappar bort saker hela tiden. Det går inte att hålla ordning. Jag sprider grejer omkring mig och sen har jag ingen aning om vart jag lagt dom. Jag tycker inte om att ha stökigt. Jag trivs inte då, men just nu går det inte att göra något åt det. Jag klarar inte att städa och plocka undan.Det tar alldeles för mycket viktig energi som jag behöver för att orka vara aktiv med barnen. Jag ståroch tittar på grejerna men huvet fungerar liksom inte och jag kan inte göra nåt åt det. Det är jobbigt. Dessutom så vet jag att om jag skulle försöka plocka undan så skulle jag inte ha en aning om vart jag lagt grejerna sen. Var sak har sin plats...Visst, bara det att jag inte kommer ihåg vilken. Det blir jobbigare och jobbigare det här. Jag har inte sovit en ordentlig natt på över en vecka nu...Och ju mer förvirrad jag blir, desto svårare är det att slappna av.

Jag har svårt att äta oxå. Visst är jag hungrig, men ångesten över att jag kommer att gå upp i vikt har börjat smyga fram igen. Jag vet att jag egentligen behöver gå upp i vikt för att ha lite att ta av nästa gång det händer något. För det är otäckt när man redan väger för lite och sen rasar i vikt på grund av man blir dålig. Men efter alla vikt hattningar av alla mediciner är jag äntligen nästan helt giftfri och för första gången på länge är jag nöjd med min kropp viktmässigt. Det absolut sista jag vill är att gå upp i vikt även om det vore det sundaste och bästa. Egentligen tror jag inte att jag behöver oro mig. Jag har aldrig kunnat gå upp i vikt av annat än mediciner och gravididtet. Det beror förmodligen på sjukdomen. Kroppen tar inte åt sig näring som den ska. Varför skulle det plötsligt förändras. Men jag har ju ångest över allt annat så varför inte lägga till det oxå?!Kommentarer

 1. Detta är anledningen till varför jag alltid skriver längre inlägg i Word innan jag skickar till bloggen. Jag har varit med om liknande och det är absolut inte roligt.

  Skrivet av Daniel — 11 Jun 2006, 19:55

 2. Hej igen!

  Har du kollat möljigheten att få hjälp av hemtjänsten? Själv har jag haft hjälp i 1½ år nu. 3-dagar i veckan, 1-2 timmar/gång. De fixat rvätten och lagar mat till mig eftersom jag måste äta ofta och har speciell mat. Var annan vecka får jag också hjälp med städning av 3 rum, kök och ett badrum.
  Hade jag vetat om att det gick att få denna hjälp och om min man hade tyckt att det var OK att andra kom och städade hos oss hade jag gärna haft det tidigare.
  Efter att min man hade blivit sjukskriven p.g.a. utmattning - insåg han att det vore bra att få extra hjälp. Det var ju sådant jag hade kunnat göra om jag vore frisk.
  Kolla med din läkare och kommunen vad du har för möljigheter att få hjälp. Det är ju väldigt viktigt att du har ork att umgås med dina barn och din man också!
  Lycka till!

  Skrivet av En vän — 11 Jun 2006, 23:04

Lägg till en kommentar
 authimage
Powered by pLog