Blogg gratis Logga in

Mitt Liv


En lista

Mitt liv, Tankar och visdomsord — Skrivet av jaglever @ 31 Augusti, 2006 18:06

Det har blivit populärt med listor har jag märkt. Roligt att läsa dom är det ju oxå.

Så därför tänkte jag lista mitt liv, så att ni som läser får veta lite mer om mig.

 Läs mer...


Fint ute

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 31 Augusti, 2006 12:06

Det är rena rama sommaren ute. Hur fint som helst, och jag somnade framför tvn. Knäppt, men jag hade ju lovat mig själv att vila idag. Funderar lite på att baka Havrekakor så jag har nåt att gotta mig med framför tvn oxå. Är nån intresserad av ett recept på världens godaste kakor, så säg till!!!

Köpte nya Avokados igår. Har inte ätit nån än så jag vet inte hur dom ser ut, men jag berättade det på affärn. Jag tycker jag borde få pengarna tillbaka eller nya för dom som var förstörda. Jag tog ju medvetet såna som var relativt omogna för att inte få förstörda!

 Läs mer...


Tankar och funderingar

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 31 Augusti, 2006 08:08

Jag har börjat fundera på att byta bloggsida....Det här är världens bästa bloggsida om man vill ha det absolut enklast möjliga. Om man är nybörjare,(som jag) och inte kan så mycket om konstiga funktioner.
Jag är inge bra på html-koder och sånt och här behöver man inte bry sig om sånt heller.(Måste släppa ut katten, gud vad hon skriker.)

Men, vill man registrera sig hos tjejblog och powereblog tex.så går inte det här. Eller det går ju, men man kan inte lägga in knapparna för att andra ska kunna se siterna och rösta på bloggar och så. Från allra första början hade jag en blogg på blogspot, men det var ju så himla krångligt att redigera själva siten. Lägga in alla koder i template och sånt. Jag har ändå pluggat data, jag borde kunna. Men min hjärna verkar inte behållit särskilt mycket av nånting. Eller oxå beror det på mitt nuvarande mående.

Jag gillar den här sidan, som sagt, för att den är enkel och man inte behöver hålla på med en massa koder för att göra inlägg och lägga till saker. Men, jag vill ha fler saker i menyerna som helt enkelt inte går att lägga till. Jag ska fundera på saken. Det är inget jag gör i morgon iallafall, jag är aktiv bloggare och i så fall ska hela bloggen flyttas, och det blir en aning mycket jobb. Nja, jag ska nog lyckas komma på andra lösningar!!

 Läs mer...


Inte bra alls....

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 30 Augusti, 2006 19:58

Nu har jag tagit fyra av dom tabletterna jag skulle ta två av och en halv stark. Det blev nog lite mer än en halv, för dom är så himla små så dom nästan är omöjliga att dela på.

Jag mår illa, har ätit alldeles för mycket. Hamburgare och pommes.
Bravo! Det var väl lyckat. Det gillar magen verkligen. Jag har gått alldeles för mycket på toa dom här två dagarna och jag tror att jag har överansträngt mig. Både psykiskt och fysiskt.

 Läs mer...


Mera kissemissar

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 30 Augusti, 2006 07:44
Bloggen Magalös och jag har diskuterat och kikat på bilder vid flera tillfällen om hur lika våra katter nu. Jag tänkte att det nu skulle bevisas. Läs mer...


Inget särskilt...

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 29 Augusti, 2006 17:31

Jag har inte ätit nåt idag. Dumma du, tänker säkert flera av er då, men jag vill inte!
Ja, alltså, mackorna imorse, vet ni ju som läste tidigare...
jag skulle äta en avokado till lunch, tänkte jag. Men trots att jag köpt avokados som var rätt hårda var båda jag hade förstörda. Taskigt tycker jag.
Jag tog en tomat istället.....
Sen har jag inte ätit nåt mer. Jag är inte hungrig idag. Och då låter jag bli. Det är ändå rätt skönt att vila magen. Nu har ju inte min kära make varit hemma och tjatat på mig om jag inte ska äta nåt heller. Det har varit så skönt att vara själv. Men jag tycker dagarna går alldeles för fort. Det känns inte som jag varit ensam nåt alls....Har pulat lite i trädgårn. Hoppas det är fint imorgon oxå, så jag kan fortsätta flytta buskar och greja.

Nåja, då får jag väl fortsätta sticka och titta på tv och blogga i så fall då!! Bara det blir fint några dagar till, så jag hinner klart innan det blir för kallt! Jag orkar ju liksom inte så mycket varje dag, så det tar ju lite tid...

Vad göra?

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 29 Augusti, 2006 08:15

Sitter här och funderar. Kaffe och macka bredvid mig. Huvudet spränger. Katten stryker kring benen. Jag är ensam.

Äntligen ensam. Äntligen ensam. Jag hoppas att ingen blir sjuk på två veckor...Jag behöver vara ensam.

Hade massor med funderingar igår kväll. Massor med bra saker att skriva. Men jag gick och la mig. Varför då?

 Läs mer...


Helgen som gått

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 28 Augusti, 2006 14:32
Helgen som gått har inneburit bakning, städning, "kalas", en massa folk, ångest, huvudvärk, frossande och panik.... Läs mer...


Om natten

Tankar och visdomsord — Skrivet av jaglever @ 28 Augusti, 2006 11:49

När hon var liten, innan mammam var död, hade hon en

vit kaninskinnsmössa. Den hade flanellfoder och knytband under

hakan. Å, vad hon tyckte om den där mössan! Bara att få sitta i

soffhörnet, alldeles tyst för sig själv, och hålla den mot bröstet

som ett litet djur. Smeka lena skinnet.


Hon längtar efter den där kaninmössan nu. Inte att ha på

huvudet, men att krypa in i. Få vara där inne i den rosavarma

skymningen. Gömd undan tiden. Och att någon skulle stryka med

hela stora handflatan fint över skulten, gång på gång på gång. I

sina hemliga papper har man lov att drömma så. I hemliga nätter

är det tillåtet att barnsla sig och krypa in i mössor.

Många, många nätter gjorde hon det....

Ur "Näckrosträdet"

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 28 Augusti, 2006 07:36
ÅNGEST

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 25 Augusti, 2006 08:15

HJÄLP, vilken ångest. Jag tror jag dör. Hjälp, hjälp, hjälp...

Jag har slut på pillren....Jag har tagit ett halvt sånt där starkt. Borde hjälpa utan att jag somnar. Fick ingen telefontid med läkarn förrän på måndag. Egentligen får jag inte ta ut nya piller förrän i morgon, men jag tänker se till så jag får dom idag ändå, för det här överlever jag inte. Så måste jag prata med honom om att pillren inte räcker på en månad när jag tar två om dan. Jag trodde att jag åtminstone hade en till idag på morgonen, men det var visst inte så.

 Läs mer...


Dagis

Mitt liv, Barnen — Skrivet av jaglever @ 24 Augusti, 2006 11:59

Har ägnat drygt två timmar av förmiddagen att leka dagisfröken. Har varit med skruttet och hälsat på, på dagis. Eftersom att hon varit hemma sen midsommar kan det ju vara bra att gå dit och leka lite. Det är ju en del nya fröknar och barn och så.

Så nu har det gungats, lekt i sandlådan och allt möjligt, så jag är HELT slut. Har försett skruttet med pannkaka och nu ligger hon i sängen och sover (inte) middag. Jag tror det blir en sovstund i soffan för min del oxå, tills nästa skrutt kommer från skolan.

Är ensam idag....Så även på måndag, för då är dagis stängt. Jag överlever nog, med tanke på att jag kan vila hela veckan sen. Imorgon är ju maken hemma oxå. Vi ska gå en sväng och leka imorgon oxå. Men det kommer att gå jättebra det där. Hon är inte ett krångligt barn, den lilla. Anpassar sig efter vad som helst.

Sen är det vardag igen. Konstigt. Jag hoppas att vi får vara friskare den här vintern än förra.

Den 16:de augusti var det ett år sen min första operation. Jag tänkte på det den dan faktiskt. Det känns helt sjukt faktiskt att det gått ett helt år. Hoppas att jag i maj nästa år kan säga att det var ett år sen jag blev opererad sist!! Apropå dagar att fira så har vi bröllopsdag den 30:de. Vi brukar inte fira den. Beror förmodligen på att jag varit så sjuk sen vi gifte oss. Men det viktiga är väl ändå att man kommer ihåg när den är!

 Läs mer...


Torkskåpsdispyt

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 23 Augusti, 2006 17:00

Småbarn innebär blöta kläder! Blöta kläder och väskor kräver ett torkskåp! Har man inte ett torkskåp kanske man bor i lägenhet och har värme på elementen....Vi har inga element. Och inget torkskåp.

Hur får man då skolväska och gympadojjor att torka till nästa dag?? Jag bara undrar alltså.

Jag vill ha ett torkskåp!!

Visst är nallen söt!!

Konstigt

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 23 Augusti, 2006 10:31

Gud, vad konstigt mitt mående beter sig....Inte bara har jag varit komaaktigt trött några dar nu, jag har haft hemsk huvudvärk, nästan som migrän. Det brukar hänga ihop i och för sig. Men vad beror det på att det skiftar så kraftigt.

Nu har jag ju dessutom haft några frossardagar och inte kunnat låta bli att äta en massa som jag egentligen inte ska äta. Ja, då vänder det lika plötsligt igen och jag börjar må så illa att jag är övertygad om att jag fått magsjuka. Så nu går jag omkring och tror att jag kommer att kräkas istället.

Jag kommer inte att göra det, för jag har inte magsjuka, jag är bara förundrad över att det har så snabba vändningar mitt mående. Tröttheten, illamåendet, aptitlösheten kommer och går på samma sätt som frosserikänslorna och suget efter godis och glass och när det vänder kan man inte tro att det senast igår var precis tvärtom. Jag blir riktigt förundrad faktiskt.

Men det är hårt att det inte finns något att göra åt det. Det finns mediciner som kan lindra alla möjliga symptom, men dom flesta gör en ännu tröttare än vad jag redan är. Och jag vill inte äta fler piller. Jag äter redan så det räcker för ett helt kompani. Och förresten så är det som sagt nästan mer biverkningar än hjälpsamt. Men det är jobbigt det här. Jag vet inte annat jag kan säga. Det är fruktansvärt jobbigt att ena dagen känna sig piggare än på flera veckor till att nästa dag vara så trött och illamående och skakig att man tror att det aldrig ska gå över. Det är fruktansvärt jobbigt!! Jag mår inte tillräckligt psykiskt bra för att kunna hantera det här. Och snart är det vinter igen, med alla magsjuke epidemier igen, och allt vad nu det innebär. Usch, jag ORKAR inte mer.......

Vad i .....

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 22 Augusti, 2006 14:21

Jag har just haft ett väldigt intetsägande samtal med en dietist....Jag gillar henne inte. Jag gillar inte dietister....Jag vill inte som andra säger åt mig, jag vill äta som jag vill.

Hmm, men det funkar ju uppenbarligen inte. Dessutom går man upp i vikt väldigt lätt nu. Kroppen verkar inte sortera på samma sätt och allt verkar sprida sig som löpeld. Egentligen ska ju effekten vara tvärtom, att allt går rakt igenom....Nä, jag fattar inget. Nu ska jag äta en massa rissaker. Riskakor, kokt ris, risgröt och tjafs. Och röda linser....Bläh, aldrig i livet att jag äter en lins!! Inget socker och ingen mjölmat. Och gröna bananer...Ja, tjafs är vad jag kallar det. Jag är inte med på nåt.... Jag blir megatrotsig! Näringsmässigt överlever jag nog. Det har ju gjort hittils alla år. Jag tänker inte börja äta en massa som jag inte ätit förut och riskera att bli dålig. Aldrig i livet.

Jag har varit helt förlamande trött i dag. Sov som en sten när lilltjejen sov middag. Antar att det är det där pillret jag tog igår. Det är lite bättre nu, men det kan ju oxå vara så att det kommer efter, för jag har ju gjort rätt mycket sista dagarna.

Vad händer nu då?

Mitt liv, Barnen — Skrivet av jaglever @ 22 Augusti, 2006 09:52

Jag sitter här och funderar på om jag ska strunta i pulvret i dag för att se vad som händer. Jag har en känsla av att inte särskilt mycket kommer att hända. Det enda jag säkert vet fungerar är att överdosera primodium och äta så lite som möjligt.

Har haft problem med det senaste dagarna. Har haft lite frosseri. Jag antar att det inte är frosseri i den bemärkelse man kanske tänker sig, men för mig är det det. Har ätit två japp och glass några dar i rad nu. Kex på eftermiddagarna och en macka mer till frukost. Det resulterade i två kilo på en gång, så det går ju inte. Jag måste stå emot suget bara, så är det!!

 Läs mer...


Lite samma saker som igår...

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 21 Augusti, 2006 09:33

Storstädade källarn, tvättstugan och stora tjejens rum igår...

Källarn har vi inte varit i på hela sommarn, så det var så fullt med döda flugor, fjärilar, spindelnät och allt möjligt så jag höll på att kräkas!!!

Tvättstugan har inte heller blivit städad på hela sommaren,(det är ju alltid fullt med tvätt), men nu så är det rent ett tag iallafall.

 Läs mer...


Pizz

Mitt liv, Barnen, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 20 Augusti, 2006 10:23

Så känns allt. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag hatar ALLT!!

Min man, alltså, vi har levt ihop i nio år, och under den perioden har jag bara blivit sjukare och sjukare. Man tycker ju att han vid det här laget borde ha begripit ungefär hur mycket jag orkar och vad jag klarar av att göra och sånt. Men, gud, vad jag bedrar mig.

 Läs mer...


Idag

Mitt liv, Barnen, Sjukdomen, Shopping — Skrivet av jaglever @ 19 Augusti, 2006 17:27

Dagen är väl något bättre än gårdagen. Ångesten har inte släppt, men deppigheten är inte fullt lika illa.

Jag måste försöka få tag på den där läkaren och tala om att medicinerna inte räcker till. Man kan faktiskt börja undra om det inte finns nåt psykiskt oxå.

Är det verkligen bara "vanlig" ångest och depression på grund av allt som hänt??

 Läs mer...


Nu är det riktigt illa...

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 18 Augusti, 2006 12:56

Nu....Nu är det slut...Eller, nej inte på det viset....Men jag orkar faktiskt inte mer nu...

Råkade visst göra olämpliga saker igår...Gick i backen....Åt fel...Kanske drack jag för lite. Grävde i rabatten....Och hjälp vad dåligt jag mår sen.

Har överdoserat mina mediciner och bestämde mig för att nu måste jag ge det här skitdyra pulvret en chans. Ångesten har tagit strypgrepp på mig och medicinerna hjälper bara lindrigt.

Jag är helt slut i kroppen och det här tär på mig.

Jag KLARAR INTE ATT TA HAND OM MIN FAMILJ!!!!

 Läs mer...


Lite annat

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 17 Augusti, 2006 17:45

Har sökt runt lite på olika sidor efter fler bloggare som har någon tarmsjukdom.

Har faktiskt hittat en hel del. Det tar nog lite tid att kolla igenom. Men här är dom jag gillar bäst, och dom jag tittar hos regelbundet.

Maddepladder

Mag och tarm sjukdom

Bubbelfia

Crrly...

Det finns verkligen massor. Just dom här ligger allihop på blogger. Jag var där och kollade innan jag skaffade den här bloggen. Men jag tyckte det var väldigt krångligt att få till en bra blogg, så jag struntade i det. Jag tycker den här sidan är mycket enklare....Just här på bloggsite verkar jag vara den enda med tarmsjukdom. Åtminstone om man söker bland bloggarna. Inte för det sagt att bara folk utan problem bloggar här.

Fabmaniac, där har vi en tjej som inte alls mår bra! Som man gott kan känna igen sig i stundvis trots att man inte har hennes sjukdom.

Som jag berättat tidigare kanske man inte alltid ska kommentera allas bloggar hela tiden. Ibland kanske man bara ska nöja sig med att kika. Fast jag tycker det är väldigt skoj att skicka kommentarer och lägga mig i lite. Dessutom är det väldigt kul att själv få kommentarer. Jag blir jätteglad när jag fått en kommentar och ser att nån verkligen läst mitt inlägg.

En annan tjej som har väldigt skojiga inlägg om vad som händer på hennes jobb är Michis. Jätteduktig att skriva är hon och man fick sig ett riktigt gott skratt för ett tag sen. Henne rekommenderar jag varmt....

Ja, det finns massor...

Piller, piller och mera piller.

Mitt liv, Sjukdomen, Mediciner — Skrivet av jaglever @ 17 Augusti, 2006 08:56

En av förhoppningarna av operationen då tjocktarmen togs bort var att slippa äta alla dessa mediciner....

Så har det inte riktigt blivit. Nästan tvärtom. I och för sig. Mycket av medicinerna jag åt förut var ju rena giftet och skadade kroppen väldigt mycket. Dom slipper jag ju nu. Men det är fortfarande väldigt mycket och av nån anledning minskar inte mängden...

 Läs mer...


Äntligen

Mitt liv, Barnen — Skrivet av jaglever @ 16 Augusti, 2006 10:04

Äntligen är våran lilla kattunge på väg. Nu är dom 4 veckor gamla och på lördag ska vi åka och titta på dom små liven...

Det ska bli så roligt att ha med lilltjejen och se hur hon reagerar på dom småsmå kissarna. Hon var ju bebis hon oxå när vi skaffade Maja så hon minns ju inte annat än att hon alltid funnits.

Kan ju bli svårt att åka därifrån utan att ta med den hem. Men förhoppningsvis förstår hon att vi ska hämta hem den senare.

 Läs mer...


Idag har jag...

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 14 Augusti, 2006 18:37

ätit för mycket känner jag. Jag mår alltid illa när jag har ätit. Det spelar ingen roll vad det är. Till frukost åt jag två varma mackor med skinka och ost. Sen åt jag fyra digestive kex med ost och drack kamomillte på eftermiddan.

Och nu till middag åt jag lite, lite spaghetti och köttsås. Inte bra... F-n oxå...

Magsjukan kryper närmare oxå. Nu är dom sjuka...Våra vänner som träffat dom där idioterna med magsjuka....Ja, det är bara att vänta då. Blir så förbannad på dom där idioterna...Man träffar väl inte andra när man vet att man har magsjuka!! Idioter!!

Samma idag igen.

Mitt liv, Barnen, Mediciner — Skrivet av jaglever @ 14 Augusti, 2006 12:21

Effekten av den nya medicinen har helt klart mattats. Återigen idag känns det som jag inte tagit min förmiddagstablett fast jag vet att jag har det.

J-a ångest. Snart kan jag iallafall ta eftermiddagstabletten och den har iallafall hittils hjälpt.

 Läs mer...


Varför...

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 13 Augusti, 2006 18:27

Jag har en ungdomskärlek...En riktig en...En sån som man aldrig riktigt släpper. Varför då??

Jag har en outbar man. Två fina flickor, och ett konstigt liv som nog ingen är intresserad av att ta över. Han har familj och en fin liten flicka...Men...

 Läs mer...


Dags igen då...

Mitt liv, Barnen, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 13 Augusti, 2006 12:56

Jag vet inte jag. Idag har min ångest tablett inte gjort nån nytta alls. Kan tro faktiskt att jag inte ens tagit den. Men det har jag!!

Vill inte ta en sån där stark sak heller, för jag har lovat tjejerna att gå på marknaden sen. Och tar jag en sån, då somnar jag ju. Jag har tagit en kopp kamomillte, får se om det hjälper nåt.

 Läs mer...


Nya problem, eller gamla kanske...

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 12 Augusti, 2006 10:15

Jag har tarmvredskänningar. På samma ställe som förut. Strax under revbenen på vänster sida. Förra gången var ca två efter senaste operationen. Då släppte det av sig självt efter ett dygn ungefär.

Sitter här och funderar hur det ska bli den här gången...

 Läs mer...


Bloggning mm.

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 11 Augusti, 2006 10:16

Den här tjejen vars blogg jag brukar läsa börjar gå mig på nerverna.

Hennes vetabäst attityd börjar vara riktigt irriterande. Jag kan förstå om hon är bitter och besviken på hur livet och den här sommaren har blivit, men då tycker jag inte hon ska låtsas som hon är lika glad ändå, utan våga erkänna för sig själv att hon är ledsen och besviken.

 Läs mer...


Lite allt möjligt

Mitt liv, Sjukdomen, Shopping — Skrivet av jaglever @ 10 Augusti, 2006 14:56

Resultatet av att i princip inte äta något alls eller iallafall minimalt lite har iallafall fått positiv effekt.

Men inte tillräckligt så som jag skulle önska. Men jag måste försöka inse att det aldrig nånsin kommer att kunna bli som jag vill att det. Tur att jag snart får komma till en psykolog iallafall. Läkarbesöket var trorts allt lyckat i den bemärkelsen.

 Läs mer...


Missbruk

Mitt liv, Sjukdomen, Mediciner — Skrivet av jaglever @ 09 Augusti, 2006 09:32

Jag tycker det känns som bara nån vecka sen jag skrev om hur kass jag mår när jag har mens, men nu är det iallafall dags igen.

Har som sagt haft migrän...Och den är svår att få att släppa precis som vanligt. Massor av värktabletter och migränmedicin behövs...

 Läs mer...


Igår

Mitt liv, Mediciner — Skrivet av jaglever @ 08 Augusti, 2006 13:05

Igår gjorde jag det stora misstaget att äta...

Vi var på Ikea och sen åt vi på McDonalds. Jag åt en QP och pommes frites från lilltjejen. Jag hade ju åtminstone kunnat nöja mig med en cheeseburgare och låta bli pommesfritesen.

 Läs mer...


Osmart??

Mitt liv, Barnen, Sjukdomen, Vikten — Skrivet av jaglever @ 06 Augusti, 2006 19:09
Jag är kanske inte världens smartaste människa alltid, men för tillfället finns det andra saker som känns viktigare... Läs mer...


Trött

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 04 Augusti, 2006 17:37

Jag är så hiskeligt trött. Sjukt trött.

Var på stan idag och såg en del människor som jag vet är separerade, med sina nya respektive och utan barn.

Jag skulle.... kunna flytta isär bara för att få den där barnfria veckan...

 Läs mer...


Min blogg

Mitt liv — Skrivet av jaglever @ 04 Augusti, 2006 12:12
Tänk att jag har såna problem att få till utseendet på min blogg. Jag fattar inte hur det går till. Nu har jag minskat teckenstorleken till 10 istället för 12. Jag har ju alltid haft tolv och det har aldrig betett sig konstigt förut. Läs mer...


Nu är det dags igen

Mitt liv, Sjukdomen — Skrivet av jaglever @ 02 Augusti, 2006 11:54

Jag tror jag har fått magsjuka.

Lilltjejen kräktes häromnatten. En gång bara, helt otroligt, men tur det. Maken säger att han mått mysko ett par dar och mysko, det kan man verkligen säga att jag mår.

 Läs mer...

Powered by pLog